Loftdeuren

Creëer een nostalgische sfeer in huis met loftdeuren

Loftdeuren zijn prachtige authentieke sfeermakers in huis. De laatste tijd zijn ze dan ook razend populair. Een loftdeur is een houten schuifdeur die wordt opgehangen aan rails. Loftdeuren worden vaak gemaakt van gebruikt hout, zoals oud gebintenhout, oude barnwood planken of zelfs van hout van treinwagons. Doordat het hout al een of misschien meerdere levens heeft gehad, hebben ze een mooie nostalgische uitstraling die elk interieur sfeer geeft. Bij Woodindustries kunt u terecht voor loftdeuren van gebruikt hout, maar ook van nieuw hout. Wij maken loftdeuren op maat, inclusief een geleidingsysteem om ze aan op te hangen. Hier leest u meer over loftdeuren en de toepassing ervan. In onze online showroom kunt u voorbeelden bekijken en inspiratie opdoen.

Loftdeuren: duurzaam en ruimtebesparend

Loftdeuren worden meestal gemaakt van sloophout: oude schuurdeuren, deuren en hout van oude treinwagons, hout uit oude woningen en bedrijfspanden… Als hout kon praten dan had dit sloophout u heel wat verhalen te vertellen! Bij Woodindustries geven we dit sloophout graag een tweede leven in de vorm van loftdeuren. Daarmee zijn ze uitermate duurzaam. Daarnaast hebben ze als grote voordeel dat ze weinig ruimte innemen: u schuift de deur gewoon open. Als u klein behuisd bent, kunnen loftdeuren dus een ruimtebesparend alternatief bieden voor een openslaande deur. Maar bovenal hebben loftdeuren van sloophout een mooie verweerde uitstraling die in verrassend veel interieurs een warme nostalgische sfeer toevoegt of die een mooi contrast vormt met nieuwe materialen. U ziet ze dan ook niet voor niets veelvuldig in woontijdschriften en woonprogramma’s op televisie.

Loftdeuren op maat gemaakt

Bij Woodindustries zijn we altijd op zoek naar partijen sloophout om loftdeuren van te maken. Heeft u liever loftdeuren van nieuw hout? Dat kan uiteraard. Al onze loftdeuren worden met de hand op maat gemaakt, ongeacht of u ze van oud hout of nieuw hout wilt. Daarnaast werken we de deuren ook af zoals u dat wilt, bijvoorbeeld met een transparante lak met een paar druppels kleurstof voor een afwerking met een lichte tint die het verweerde karakter van de loftdeuren versterkt, of om ervoor te zorgen dat ze perfect in uw interieur passen. Wilt u het bijzondere uiterlijk van loftdeuren zo intact mogelijk laten? We kunnen ze ook in de olie zetten of ze onafgewerkt laten voor een robuuste uitstraling. Heeft u een woning gekocht en wilt u het bestaande houtwerk een nieuwe bestemming geven? We kunnen ook loftdeuren maken van sloophout dat u zelf aanlevert! Staat er een houten schuur op uw erf en wilt u er vanaf? Bij Woodindustries gunnen we sloophout met een goede kwaliteit graag een nieuw leven,ook als u het niet wilt hergebruiken voor loftdeuren in uw eigen interieur!

Loftdeuren inclusief geleidingsysteem

Loftdeuren krijgen hun unieke karakter niet alleen door het doorleefde hout, maar ook door het in het oog springende ophangsysteem. Dat bestaat uit een rail. Aan de deuren zelf worden wieltjes bevestigd die over de rail glijden. Bij Woodindustries leveren we loftdeuren met een softclose systeem. Dit is een snelheidsdemping aan het einde van de rail dat voorkomt dat de deur van de rail glijdt. Standaard maken we geleiders voor loftdeuren tot een lengte van 6 meter. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een complete kastenwand afsluiten met loftdeuren of een ruimte optisch kleiner maken door meerdere schuifdeuren op te hangen. Wilt u langere rails? Dat is altijd mogelijk. Het ophangsysteem kunnen we altijd leveren in de stijl die in uw interieur past. Stoere en opvallende schuifdeurhangers of juist subtiele geleiders. En omdat we weten dat het plaatsen van loftdeuren een secuur werkje is, hebben we een service waarbij we de deuren op de door u gewenste plek monteren. Dit kan al vanaf 160 euro per deur. Een complete loftdeur inclusief de dragers heeft u bij Woodindustries al vanaf 395 euro.

Loftdeuren: altijd een authentiek interieurelement

Als u loftdeuren van sloophout neemt, heeft u altijd een uniek en authentiek interieurelement. Elke deur is uniek, elke plank heeft zijn eigen patroon van butsen, deuken, vlekken en verwering door de invloeden waaraan het heeft blootgestaan. Daarnaast kunnen wij van oude planken of nieuwe planken ook een deur naar uw eigen smaak maken. U kunt verticale planken laten bevestigen aan twee horizontale planken aan de boven- en onderkant. Een of twee schuine planken hebben bij hangende loftdeuren geen functie om scheefhangen te voorkomen, omdat deze immers aan de bovenkant en niet aan de zijkant worden opgehangen. Wel zorgen ze voor een landelijke uitstraling omdat ze het karakter van oude staldeuren nabootsen. Extra beslag geeft loftdeuren een authentiek karakter. Zo maken wij in overleg met u de perfecte loftdeuren voor uw interieur.

Loftdeuren: waar kunt u ze ophangen?

Loftdeuren zijn geschikt om in elke ruimte in huis op te hangen. De enige voorwaarde is dat er voldoende ruimte is om de deur open te schuiven. Loftdeuren kunt u ophangen als afscheiding tussen twee ruimtes, om een grotere woonkamer in twee kamers te verdelen, als slaapkamerdeur, badkamerdeur of als keukendeur. Daarnaast worden ze vaak gebruikt om een deel van een open wandkast af te sluiten. Zo kunt u ze bijvoorbeeld voor het televisietoestel schuiven als u geen televisie kijkt. Voor een kast zijn smallere deuren vaak heel mooi, als vervangers van gewone deuren heeft u een loftdeur op maat nodig. Ten slotte kunt u loftdeuren ook uitstekend gebruiken als tuinpoort. De rails komt dan over de opening in de erfafscheiding te hangen, waarna u met een enkele of dubbele loftdeuren de entree van uw achtertuin een sfeervolle, authentieke en trendy aanblik geeft. Bij buitengebruik is het wel verstandig om het hout te beschermen tegen weersinvloeden.

Loftdeuren voor elk interieur

Loftdeuren passen in elk interieur, wat uw woonstijl ook is. Loftdeuren van sloophout zorgen voor een mooi contrast tussen oud en nieuw in een eigentijds interieur. Zo hebben deuren van barnwood een landelijke uitstraling. Deze passen dan ook uitstekend in een landelijk interieur. Deuren van verweerd sloophout van bijvoorbeeld treinwagons of uit oude fabriekspanden zorgen voor een industriële look, zeker in combinatie met een donker gekleurd ophangsysteem. Blankhouten deuren frissen een Scandinavisch interieur op en loftdeuren van oude louvredeurtjes geven uw interieur een chique touch. Als u liever loftdeuren met een klassiekere uitstraling heeft, dan horen paneeldeuren ook tot de mogelijkheden. Bij Woodindustries maken we elke deur op maat, geheel naar uw wensen!

Sloophout als sfeervol interieurelement

Loftdeuren van sloophout vormen een stijlvol interieurelement in elke ruimte in huis. Door het sloophout terug te laten komen in andere onderdelen van uw interieur, creëert u meer rust en eenheid in huis. Kies bijvoorbeeld voor een enkele salontafel of wandplanken van hetzelfde sloophout of laat keukendeurtjes maken van hout in dezelfde kleur en uitstraling als de loftdeuren. In de badkamer komt sloophout ook uitstekend tot zijn recht, bijvoorbeeld in een badkamermeubel. In welke ruimte u loftdeuren van gebruikt hout ook plaatst, met een extra interieurelement van hetzelfde hout creëert u extra sfeer en eenheid.

Loftdeuren in uw bedrijfsruimte

Niet alleen in huis, ook in een kantoorruimte, winkel of horecagelegenheid zijn loftdeuren een sfeervolle aanvulling op het interieur. Voeg warmte toe aan een kille vergaderzaal, geef het interieur van uw bedrijfskantine een industriële touch met loftdeuren van sloothout van treinwagons of sluit een open wandkast in uw winkel af met sfeervolle loftdeuren. Heeft u een oud bedrijfspand waar u uw bedrijf gaat vestigen? Gooi het oude hout niet weg, maar geef het een nieuw leven en een nieuwe bestemming in uw nieuwe bedrijfspand! Zo houdt u de geschiedenis van het pand in ere, met nostalgische loftdeuren of met andere interieurelementen van sloophout.

Over Woodindustries

Woodindustries is niet alleen gespecialiseerd in loftdeuren en andere meubelelementen van sloophout. Wij maken ook tafels van diverse houtsoorten. Niet alleen eettafels of vergadertafels, ook eettafels, aanrechtbladen, bureaubladen, wandbekleding, tafels met een betonlook en overige meubelen waarin hout wordt toegepast. We werken ook niet alleen met sloophout, maar we maken ook meubelen van nieuw hout. We hebben een uitgebreid netwerk van houtleveranciers die op een duurzame en milieuvriendelijke wijze hout produceren. Vanuit onze werkplaats in Groot-Ammers maken we loftdeuren, wandbekleding, tafels en ander meubilair met de hand. In onze online showroom ziet u voorbeelden van wat we zoal maken en in onze fysieke showroom kunt u onze meubelen met eigen ogen bekijken en aanraken.

Loftdeuren kopen

Wilt u loftdeuren kopen? Dan is het het verstandigst om uw wensen met ons te bespreken. Meubelen zoals tafels maken we standaard voor verkoop vanuit onze showroom, maar loftdeuren hebben specifieke afmetingen, afhankelijk van waar ze worden toegepast. Bespreek uw wensen met ons. Bij Woodindustries denken we graag met u mee over de perfecte oplossing voor uw interieur. Wilt u een bestaande deur vervangen door een of meer loftdeuren? Wilt u het oude houtwerk van uw woning of bedrijfspand een nieuwe bestemming geven in uw interieur? Heeft u bijzondere wensen? Als het nodig is, komen we ter plekke en bespreken we de mogelijkheden met u. Neem gerust contact met ons op of kom naar onze showroom in Groot-Ammers om inspiratie op te doen en uw wensen te bespreken.

Kom naar de showroom en beleeft de wereld van mooie op maat en ambachtelijk gemaakte meubelen. Of het nu een lofdeur is of een mooie boomstamtafel 

Scroll naar boven

50% korting

1e en 2 pinksterdag actie diverse showroom artikelen tot 50% korting