Ovale tafels, stijlvol en geschikt voor sociale interactie

Een ovale tafel voor thuis of op kantoor is nu helemaal de trend, bijvoorbeeld een eiken tafel of een industriële tafel. Een ovale tafel heeft veel praktische voordelen en is een stijlvolle blikvanger in elke ruimte. Bij Woodindustries kunt u een ovale robuuste tafel volledig naar eigen smaak laten maken. Een stoere eiken tafel, een strakke industriële tafel of een robuuste tafel in ovale vorm maken wij voor u van reclaimed wood. Dit is prachtig historisch hout dat als robuuste tafel een tweede leven krijgt. Daarnaast gebruiken we bijvoorbeeld voor een eiken tafel of industriële tafel verantwoord gekapt hout uit de hele wereld.

Een ovale tafel heeft veel voordelen

De keuze voor een ovale tafel zien we bij Woodindustries steeds vaker. We zetten de pluspunten van een ovale robuuste tafel op een rij:
– U kunt gemakkelijk om een ovale tafel heen lopen door de afgeronde uiteinden
– Rond een ovale tafel kan iedereen elkaar aankijken
– Niemand zit bij een ovale tafel bij een hoekpunt of buiten de centrale groep
– Er kan altijd iemand aanschuiven, de ovale tafel vormt zich naar het gezelschap
– Er is geen sprake van hiërarchie omdat niemand aan het hoofd van de ovale tafel zit
– Een ovale tafel past ook in een smalle ruimte zonder kans op stoten aan de hoeken
– Een ovale robuuste tafel is sociaal en sfeervol

Een ovale robuuste tafel binnen of buiten

Thuis werken, borrelen, lezen en eten is extra gezellig aan een ovale tafel. U zult zien dat uw ovale tafel het middelpunt van het huis wordt. Voor de tuin of de veranda is een ovale robuuste tafel of industriële tafel ook heel geschikt. Met een goede coating is uw ovale tafel buiten bestand tegen weersomstandigheden. Een industriële tafel met een ovale vorm past uitstekend in een moderne setting en heeft een zachtere uitstraling door de vloeiende lijnen van een ovale tafel. Een eiken tafel of industriële tafel van grof doorleefd hout maakt een ruimte tijdloos en de vorm van een ovale tafel voegt elegantie toe. Een glad afgewerkte eiken tafel is minder opvallend dan een industriële tafel maar is als ovale tafel toch speciaal.

Een unieke robuuste tafel zoals een eiken tafel of industriële tafel

Bij ons kunt u een unieke customized robuuste tafel in ovale vorm laten maken naar eigen wens en ontwerp. Een robuuste tafel, zoals een eiken tafel of industriële tafel is een belangrijk basiselement, thuis en in openbare ruimtes. Daarom moet deze robuuste ovale tafel volledig naar tevredenheid zijn en een plezier om lang naar te kijken. U zoekt in overleg met ons de perfecte planken voor de ovale robuuste tafel uit met een onderstel dat de robuuste tafel samen uniek maakt. Voorbeelden zijn een landelijke en tijdloze lichte eiken tafel met houten onderstel, een stoere industriële tafel met robuust metalen onderstel of een moderne betonnen tafel in ovale vorm. Deze variant van een robuuste tafel is mogelijk omdat wij niet met massief beton werken, maar met betonciré, een cementgebonden betonnen toplaag over een houten frame. Op deze manier kunnen we een betonnen ovale tafel in veel verschillende tinten leveren, omdat betonciré eenvoudig te kleuren is. Dezelfde coating kan ook over het onderstel van deze robuuste tafel worden aangebracht, zodat uw betonnen ovale tafel uit een stuk lijkt te zijn gemaakt en een strakke minimalistische uitstraling krijgt. Verder maken we een robuuste tafel in ovale vorm in fraai oud gebintenhout, oud grenen, doorleefd wagonhout of eiken barnwood. Zo heeft elke door ons gemaakte robuuste tafel in ovale vorm een unieke uitstraling.

Duurzaam hout voor een ovale tafel met een geschiedenis

Bij Woodindustries zijn we voor een robuuste tafel altijd op zoek naar bijzondere partijen hout die met respect voor de natuur verkregen zijn of reclaimed hout met een historie, bijvoorbeeld uit oude huizen en boerderijen, kastelen of treinwagons. Door ons uitgebreide netwerk hebben we altijd bijzonder en verantwoord hout op voorraad dat door uw ovale tafel een tweede leven krijgt. Het idee dat u eigen geschiedenis toevoegt aan een al rijk verleden is een mooi idee en maakt uw ovale robuuste tafel echt bijzonder. Omdat u zelf de maat, houtsoort, bewerking en het onderstel bepaalt, krijgt u via ons een ovale robuuste tafel die niemand anders heeft. Onze ervaren timmermannen werken met zorg en aandacht totdat de ovale tafel helemaal naar uw zin is. We kunnen zelfs een ovale robuuste tafel maken tot 10 meter lang in elke gewenste breedte.

Een grove of strakke eiken tafel

Een ovale eiken tafel kunt u in allerlei soorten bestellen bij Woodindustries. Een eiken tafel heeft grove en fijne structuren en verschillende kleuren. Wij schuren, schaven of borstelen uw eiken tafel glad of juist grof en werken de eiken tafel vervolgens zorgvuldig af met olie, (gekleurde) lak of een white- of greywash. U kunt een eiken tafel bestellen van verantwoord gekapt hout of van reclaimed eikenhout, zoals dekdelen, wagonplanken, gebinten of barnwood. Door het doorleefde uiterlijk straalt een eiken tafel historie en karakter uit. Een houten of licht metalen onderstel geeft een eiken tafel een landelijke en rustige uitstraling, een stevig metalen onderstel zorgt voor een industriële eiken tafel.

De voordelen van een eiken tafel van Woodindustries:
– Een eiken tafel is hard, duurzaam en slijtvast
– Een eiken tafel is ongevoelig voor werking en eenvoudig te bewerken
– Door de verschillende kleuren past een eiken tafel in ieder interieur
– Een eiken tafel kan eenvoudig in allerlei vormen worden gemaakt, dus ook ovaal
– Door schaven, borstelen, schuren en coating wordt elke eiken tafel uniek gemaakt
– Glad of ruw heeft een eiken tafel een heel andere uitstraling
– Door ruw reclaimed hout ziet een eiken tafel er doorleefd uit
– Een eiken tafel gaat generaties mee en verveelt niet

Een ovale eiken tafel is door de vorm én het materiaal dus een topper.

Een stoere industriële tafel

Zoekt u een ovale industriële tafel bij Woodindustries? Een industriële tafel kenmerkt zich door een stevig stalen onderstel Een industriële tafel met een stoere kruispoot, een industriële tafel met een triangelpoot of een industriële tafel met vierkante poot is een tijdloze robuuste tafel.

Kenmerken van een ovale industriële tafel bij Woodindustries:
– Voor een industriële tafel kunt u een metalen onderstel naar smaak kiezen
– Een stoer onderstel op wielen voor een industriële tafel is ook mogelijk
– U kunt zelf eventueel een ontwerp voor een industriële tafel overleggen
– Kijk voor lampen of stoelen bij de industriële tafel ook op de website
– Woodindustries maakt bij uw industriële tafel een bijpassende kast of salontafel
– Een industriële tafel is strak, minimalistisch en trendy
– Een ovale industriële tafel heeft zachtere organische lijnen
– Een industriële tafel kan een grof of glad tafelblad hebben
– Bij Woodindustries kiest u uit allerlei houtsoorten voor een industriële tafel
– U bepaalt zelf de kleur en coating van uw industriële tafel

Een ovale industriële tafel bij Woodindustries is dus een unieke aanwinst.

Toepassingen van een ovale robuuste tafel in bedrijven

Een grote ovale tafel is een eyecatcher in elk bedrijf. Een ovale robuuste tafel om aan te schuiven staat uitnodigend. Een vergadertafel tot 10 meter is geen probleem voor ons en uiteraard regelen we het vervoer hiervan. In een kantoor met hightech uitstraling geeft een grove eiken tafel van barnwood, wrakhout of wagondelen een eigenzinnige touch, zeker als industriële tafel met stevig metalen onderstel. U kunt ook kiezen voor een eiken tafel met fijne structuur in een lichte tint met houten onderstel. Een ovale robuuste tafel is ideaal op kantoor als vergadertafel en bijvoorbeeld in ziekenhuizen of scholen als personeelstafel. In de horeca is een ovale tafel als sfeervolle stamtafel altijd een succes.

Tips voor en combinaties met een ovale tafel

Een ovale tafel van 200 cm lang en 120 cm breed is geschikt voor 4 tot 6 personen en om een robuuste tafel in ovale vorm van 300 cm lang en 120 cm breed passen 8 tot 10 personen afhankelijk van de stoelbreedte. Het is mooi om de ovale vorm van uw robuuste tafel door te voeren in de rest van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan lampen met ovale lampenkappen, ronde kuipstoelen om de ovale tafel, een salontafel of bijzettafels in ovale vorm, een ovale spiegel of een ovaalvormig vloerkleed onder de robuuste tafel. Juist in combinatie met hoekige vormen van kasten of banken geeft een ovale tafel zachtheid aan een interieur. Verder kunt u ook bij ons terecht voor een bij een eiken tafel of industriële tafel passende houten vloer of voor houtstrips voor de wanden. Op de website vindt u foto’s van ovale tafels in het interieur en in onze showroom in Groot-Ammers ziet u inspirerende voorbeelden.

Scroll naar boven

50% korting

1e en 2 pinksterdag actie diverse showroom artikelen tot 50% korting