Unieke handgemaakte robuuste tafels, naar eigen wens samen te stellen

Handgemaakte robuuste tafels zijn absolute blikvangers in elke ruimte en bepalen in hoge mate de sfeer. Ze stralen warmte en comfort uit en gaan heel lang mee. Daarom zijn robuuste tafels belangrijke basisitems, niet alleen in de woonkamer thuis, maar ook in vergaderruimten op kantoor of als stamtafels in de horeca. Het aanschaffen van goede en mooie robuuste tafels is niet iets wat u snel even beslist. De grootte, de vorm, het materiaal, het onderstel, de kleur en de omgeving waarin robuuste tafels staan zijn belangrijke aandachtspunten. Kijkt u eens bij www.woodindustries.nl of in de showroom in Groot-Ammers voor schitterende en betaalbare robuuste tafels en laat u adviseren door expert Rob Woody Wood, de man achter Woodindustries. U kunt de robuuste tafels volledig naar wens op maat laten maken door de ervaren meubelmakers, zodat u een uniek meubelstuk heeft met een wow-factor.

Natuurlijk en duurzaam

Natuurlijke materialen en meubelen met een stoere uitstraling zijn populair in hedendaagse interieurs. De industriële stijl speelt hier goed op in met hout, staal, beton en leer in strakke rechte lijnen en minimalistische vormgeving. De robuuste tafels van Woodindustries zijn de perfecte eyecatchers in deze sfeer. Rob Woody Wood is overal op de wereld op zoek naar beschikbare partijen hout van reeds gekapte bomen, met respect voor de natuur dus. Verder krijgen gebruikte materialen als wagonplanken, gebinten uit boerderijen of sloophout uit oude gebouwen een tweede leven als eettafel, vergadertafel of salontafel. Op maat gemaakte robuuste tafels van weerbestendig hout of beton zijn geschikt als sfeervolle eetplek in de tuin. Woodindustries is duurzaam bezig met respect voor het milieu en het verleden. Het is heel bijzonder om te eten of te werken aan een tafel met een rijke historie en hieraan uw persoonlijke geschiedenis toe te voegen.

Unieke robuuste tafels van boomstammen

Nieuw bij Woodindustries zijn de boomstamtafels van diverse houtsoorten, zoals eiken, populier of teak. De boomstammen worden gedroogd en in de lengte gezaagd tot planken van zeven à acht centimeter dik. Kenmerkend voor deze robuuste tafels zijn de onregelmatige en speelse randen, de jaarringen en de unieke houtstructuur met sporen van knoesten. Dit zorgt voor de natuurlijke en doorleefde uitstraling die een boomstamtafel zo karakteristiek maakt. Geen enkele boom is gelijk, deze robuuste tafels zijn dus uniek. Sommige brede boomstammen kunnen ook in cirkelvormige planken worden gezaagd voor een ronde eettafel, salontafel of bijzettafel. Daarbij kunt u variëren met onderstellen van de verschillende boomstamtafels door metaal of hout toe te passen in allerlei vormen. U kunt de boomstamtafel verder elke afwerking laten geven die u wilt, met olie, lak of een coating in whitewash of greywash.

Betonnen robuuste tafels met verschillende uitstraling

Helemaal passend in een industriële sfeer zijn betontafels, maar door de soort afwerking, het soort onderstel en de kleurkeuze passen deze robuuste tafels ook naadloos in een landelijk of modern interieur. Natuurlijk is er geen sprake van massief beton vanwege het onmogelijke gewicht, maar houten frames krijgen een dubbele laag betonciré. Dit is cementgebonden stuc, slijtvast, waterbestendig en hygiënisch. Door het alkalisch materiaal is het ongevoelig voor bacteriën en schimmels en een vochtig doekje erover is voldoende. Betonciré wordt vaak toegepast bij vloeren, haarden, in keukens en in badkamers. Betonnen robuuste tafels kunt u bij Woodindustries in allerlei formaten bestellen, dus ook een bijpassende salontafel of bijzettafeltjes. Omdat betonciré goed te mengen is met kleurstoffen, kunt u bij Woodindustries uw eigen favoriete kleur bepalen. Verder is er keuze uit gladde afwerking voor een strak en modern effect of grove afwerking voor een doorleefd en robuust effect. Het onderstel kan eenvoudig worden meegekleurd voor een rustig geheel.

Eikenhouten robuuste tafels zijn all-time klassiekers

Uiteraard vindt u bij Woodindustries een enorme collectie eikenhout van overal ter wereld om unieke robuuste tafels te maken. Eikenhout is een duurzame houtsoort en heeft geen werking. Het is hard en oersterk, maar toch goed te bewerken, kan tegen een stootje en is verkrijgbaar is allerlei lichte en donkere houttinten, passend bij elke interieurstijl. Het kan in allerlei vormen worden gezaagd, rond, vierkant of ovaal en varieert van zeer grof tot glad afgewerkt. Ovalen of ronde robuuste tafels van eikenhout zijn ideaal als eettafel of in vergaderruimten omdat iedereen elkaar zo beter kan aankijken. Daarnaast hebben ze door de vorm een zachtere uitstraling dan hoekige tafels. Vergadertafels zijn te bestellen tot een lengte van tien meter. Eikenhouten robuuste tafels van gebruikte materialen, zoals een combinatie van kleine stukjes sloophout of gemaakt van dikke balken, hebben een doorleefde en vintage uitstraling. Kom rustig kijken bij Woodindustries in Groot-Ammers naar de grote collectie om inspiratie op te doen of een mooi stuk eikenhout en onderstel uit te zoeken voor uw eigen bijzondere tafel. U laat deze volledig op maat maken en afwerken naar eigen wens.

Robuuste tafels van gebintenhout, wrakhout of barnwood

De handgemaakte tafels van oud gebintenhout geven een unieke en warme sfeer in uw interieur. Gebinten zijn houten draagconstructies van oude boerderijen. Door deze opnieuw te gebruiken krijgen ze een tweede leven. Gebinten hout is bij Woodindustries te vinden in diverse soorten zoals eiken, teak en oud grenen. Daarbij kunt u kiezen voor een grove, middelgrove of gladde afwerking. Verder kunt u bepalen of u de dekdelen naturel wilt houden of ze een warme kleur wilt laten geven. Er is keuze uit acht kleuropties die allemaal een ander effect hebben maar het karakter van de dekdelen in stand houden. Robuuste tafels van gebintenhout, wrakhout of barnwood, afkomstig van eeuwenoude schuren, zijn op dit moment ook erg in trek als vergadertafels of als stamtafels in horecagelegenheden. Dit geldt ook van oude wagonplanken van oude treinen uit heel Europa. Hiervan kunnen schitterende robuuste tafels worden gemaakt. Door een vergadertafel van bijzonder historisch materiaal als eyecatcher in een verder moderne ruimte te zetten laat u als eigenaar creativiteit en smaak zien. Deze tijdloze robuuste tafels zijn tijdloos en zullen elke dag een plezier zijn om aan te zitten.

Onderstellen in hout of metaal voor robuuste tafels

Bij Woodindustries zijn ook de tafelpoten custom made in verschillende diktes en breedtes. Voorbeelden van vormen zijn de kruispoot, de triangel of het vierkant, die meestal van staal gemaakt worden en in de juiste kleur worden gespoten. Door een ruw en doorleefd blad van bijvoorbeeld wagondelen, wrakhout of dekdelen te combineren met een robuust onderstel van staal heeft u perfect de industriële stijl van nu te pakken in combinatie met de sfeer van het verleden. Een metalen onderstel maakt robuuste tafels ook wat minder kolossaal om te zien door de luchtige en strakke vormgeving. De kruispoot kan net als een taps uitlopende poot of de kloosterpoot ook van hout worden gemaakt. Kloosterpoten hebben een indrukwekkende kolomvorm en onder een robuust tafelblad is de combinatie zeker een blikvanger met een knipoog naar oude kloosters of kastelen. Een matrix/spinpoot, een 3D-kruis of een kubuspoot is tegen een wat hogere prijs ook mogelijk bij Woodindustries. Of wat dacht u van een rollend onderstel, bijvoorbeeld voor een salontafel? Uiteraard kunt u daarnaast met een eigen ontwerp komen, in overleg kan er dan bekeken worden of dit gerealiseerd kan worden.

Mooie combinaties met robuuste tafels

Tegenwoordig staan bij eettafels vaak bijpassende banken aan één of twee kanten met zachte kussens erop. Door deze van hetzelfde hout en met hetzelfde onderstel te laten maken bij Woodindustries, creëert u een mooi geheel. Laat het hout bijvoorbeeld terugkomen bij de eetbar of bij een salontafel, tv-meubel of kast verderop in de ruimte. Het onderstel en de juiste stoelen zijn bepalend voor de complete uitstraling van robuuste tafels. Door stoelen te kiezen met vintage uitstraling van zachte stoffen in warme, eventueel verschillende tinten, voelt de sfeer heel anders dan met moderne kuipstoelen of leren eetkamerstoelen. Houd altijd rekening met de hoogte van de tafel bij het kiezen van stoelen. Lampen met betonlook bij een betontafel of metalen frame boven de tafel versterken de industriële uitstraling, lampen van bamboe of rotan geven juist een landelijke vibe. Kijkt u bij Woonindustries ook eens naar houtstrips of planken van sloophout als wandbekleding die uitstekend passen bij robuuste houten tafels. Natuurlijk kunt u bij Woodindustries ook terecht voor een mooie houten parketvloer. Laat voor een rustig en harmonieus interieur een paar kleuren en materialen in de hele ruimte terugkomen. Durf ook eens met verrassende contrasten te werken, zoals doorleefde robuuste tafels in een verder strak interieur. Zo vallen ze extra op. Rob Woody Wood zal u met zijn ervaring graag advies geven over de totale styling en balans. Voor interieurcombinaties met robuuste tafels en sfeerbeelden kunt u terecht op de www.woodindustries.nl. Hier vindt u ook alle contactgegevens.

Heeft u ook al eens naar onze andere tafels gekeken. Bijvoorbeeld onze Industriele tafels –  KloostertafelsBetontafelsBoomstamtafels