Robuuste salontafel

Een robuuste salontafel is een trendy blikvanger in de huidige interieurs

Een salontafel is een belangrijk element in elk interieur, omdat een zithoek pas compleet en sfeervol aanvoelt met een lage tafel voor persoonlijke spullen en accessoires. Omdat een salontafel de ruimte als het ware breekt, is het geheel zo meer in balans. Een robuuste salontafel heeft een extra warme uitstraling door de stoere en natuurlijke materialen die gebruikt worden. De houten robuuste salontafel van vroeger heeft een wat oubollige reputatie maar dat geldt beslist niet voor de robuuste salontafels van nu. Juist in een modern of industrieel interieur is een robuuste salontafel in allerlei vormen, groottes en kleuren een uitstekende toevoeging door de spannende contrastwerking van de materialen. Denk aan ruwe houten planken, zoals gezaagde boomstammen of barnwood. Dit laatstgenoemde is oud sloophout uit schuren (barns) overal ter wereld met een doorleefde en karaktervolle uitstraling. Daarnaast beschikken we bij Woodindustries over scheepsplanken, oude wagondelen of stoer wrakhout. Denk hierbij aan houtsoorten als eiken, teak en oud grenen. Al deze ruwe houtsoorten combineren prachtig met een metalen onderstel, stoer of juist subtiel. De warmte van het hout en koelte van het metaal vormen een goede balans. U heeft zo een robuuste salontafel met geschiedenis en tijdloze look. Bij Woodindustries laat u een robuuste salontafel volledig naar eigen wens maken, zodat u een uniek exemplaar heeft waar u graag naar kijkt.

Een robuuste salontafel maakt de zithoek gezellig

Met zijn allen een leuke film of serie kijken, een verjaardag met koffie en taart op tafel. Lekker alleen of samen op de bank met een boek, een dekentje en een pot thee op tafel met brandende kaarsjes. De robuuste salontafel overdag in het zonlicht met een mooie vaas met bloemen, wat kandelaars, interieurboeken of kleine kunstobjecten. Dit zijn zomaar een paar sfeerbeelden, die zonder de aanwezigheid van een salontafel een stuk minder gezellig zouden zijn. Natuurlijk hoeft u het niet bij één robuuste salontafel te houden, een paar in hoogte overlappende robuuste tafeltjes bij elkaar zijn ook helemaal van nu. Een voordeel hiervan is de flexibiliteit en de geschiktheid voor een kleinere ruimte. Je zet deze overal neer waar je wilt. Een ander idee is om de kleur en het materiaal van een robuuste salontafel terug te laten komen in extra bijzettafeltjes naast de banken of stoelen. Dit is in een grote zithoek ideaal en de bijzettafels zijn bijvoorbeeld handig voor een lamp om bij te lezen. Een robuuste salontafel met een extra onderblad of met ingebouwde laden geeft ruimte voor tijdschriften, opladers of afstandsbedieningen, zodat de zithoek er altijd opgeruimd uitziet. Een robuuste salontafel met laden of manden kan wat massief overkomen maar dat hangt af van de grootte van de zithoek en de rest van de meubelen. Rob Woody Wood van Woodindustries geeft u graag advies over de juiste balans en harmonie in de ruimte.

Een robuuste salontafel in uw bedrijf

Niet alleen thuis, maar ook in kantoren en instellingen zien we steeds meer aandacht voor comfort en styling. De tijd dat een kantoor een kille ruimte was met alleen noodzakelijk meubilair is voorbij. Een wachtkamer bij de dokter, tandarts of in een ziekenhuis wordt tegenwoordig ook een stuk aantrekkelijker aangekleed en daar horen leuke stoelen en een robuuste salontafel bij. Een lounge in een hotel of restaurant straalt meer warmte uit met robuuste meubelen in moderne vormgeving. In bedrijven werkt een huiselijke sfeer inspirerend en rustgevend voor de medewerkers. Vaker op kantoor komen en langer blijven werken wordt zo aantrekkelijker. Bij een huiselijke sfeer horen één of meer zithoeken om klanten en bezoekers te ontvangen, maar ook om onderling te communiceren, te overleggen en te brainstormen. Bij een zithoek met comfortabele banken en stoelen hoort een robuuste salontafel voor een warme uitnodigende sfeer. Handig om een kopje koffie te drinken, tijdschriften voor bezoekers neer te leggen of documenten voor overleg te deponeren. Met een mooie vaas met bloemen heeft zo’n robuuste salontafel in uw bedrijf een uitnodigende en verzorgde uitstraling. Bij Woodindustries kunt u een robuuste salontafel uitkiezen die volledig bij de uitstraling van het bedrijf past, modern en strak of wat grover en industrieel. Met zo’n smaakvolle robuuste salontafel laat u zien oog voor klanten en medewerkers te hebben en in te spelen op moderne trends. In moderne kantoren is de aandacht van bureaus met stoelen verschoven naar een stijlvol totaalconcept met doorleefde robuuste vergadertafels, moderne kuipstoelen en behaaglijke fauteuils. Verder is er steeds meer aandacht voor groene planten op kantoor vanwege het rustgevende en inspirerende effect en de extra zuurstof. Nog een positief effect: mensen blijven automatisch langer aanwezig en actief in een gezellige omgeving. Wij van Woodindustries zorgen voor een unieke handgemaakte salontafel in harmonie met de rest van de bedrijfsruimte. Wist u dat we bijpassende vergadertafels maken tot wel 10 meter lang in allerlei vormen?

Waarop letten bij de aanschaf van een robuuste salontafel?

De grootte van uw robuuste salontafel moet in verhouding zijn tot die van de zithoek. Zorg dat de lengte van een rechthoekige of ovale robuuste salontafel ongeveer driekwart is ten opzichte van de grootste bank. De hoogte moet aansluiten bij die van het zitgedeelte van de bank en stoelen. De afstand tot de tafel is idealiter 40 centimeter. Op die manier kunt u comfortabel iets van de tafel pakken en is er toch voldoende ruimte om er omheen te lopen. Een ovale salontafel heeft als voordeel dat de vorm wat zachter overkomt en dat niemand zich kan stoten aan de hoeken. Dit geldt ook voor één of meer ronde salontafels bij elkaar. Door de ronde of ovale vorm van de robuuste salontafel te laten terugkomen, bijvoorbeeld in het kleed, de kussens op de bank of lampenkappen creëert u een mooie balans tussen harde en zachte lijnen. Een robuuste ronde salontafel laat u bij Woodindustries bijvoorbeeld maken van ruwe boomstamschijven met als contrast een metalen onderstel. Met een eettafel van gezaagde boomstammen vormt dit een stoere en natuurlijke combinatie. Let er ook op dat de kleur van de vloer goed bij uw robuuste salontafel past. Bij Woodindustries kunt u ook gladde en robuuste houten parketvloeren bestellen en diverse kleuren houtstrips voor aan de wand. Door middel van een zacht kleed onder de robuuste salontafel in kleuren die terugkomen in het interieur verzacht u het ruwe effect en creëert u een rustig en harmonieus geheel.

Een ruwe robuuste salontafel of een model met strakke lijnen

Karaktervolle grillige boomstamvormen, ruw wrakhout, barnwood, gebintenhout of oud eiken met veel knoesten en groeven leveren allemaal schitterende en eigenzinnige salontafels op die echte blikvangers vormen. Door stoere metalen onderstellen,eventueel met wielen, versterkt u het effect. U hebt keuze uit bijvoorbeeld kruispoot, vierkant of triangel. Steigerbuizen geven ook een eigenzinnig beeld. Natuurlijk zijn er nog meer vormen mogelijk in overleg met ons of eventueel een eigen ontwerp. Door voor een ruwe robuuste salontafel juist als contrast een rank metalen onderstel te kiezen, bijvoorbeeld de speelse haarspeldvorm, verzacht u de ruige uitstraling. Met een houten kloosterpoot wordt de ruwe robuuste tafel juist klassiek en imposant, zeker vlakbij een open haard. Misschien houdt u wel meer van strakke minimalistische vormen, passend in een modern of industrieel interieur. Een robuuste tafel kan ook glad geschuurd zijn en daarna gelakt, gebeitst of geolied in een kleur naar uw keuze. Met een subtiel onderstel van hout in dezelfde tint past deze perfect in een landelijke stijl. Met schuine houten poten past de gladde houten robuuste salontafel in een vintage of Scandinavische stijl. Een robuuste salontafel kan verder een grove of strakke betonlook hebben. Een houten frame bestrijken we met betonciré, een cementgebonden pasta. Hierdoor blijft de tafel tilbaar en verplaatsbaar terwijl u toch een betoneffect heeft. De betonpasta mengt zich gemakkelijk met kleur zodat u de tint bij ons naar eigen wens kunt uitkiezen. U heeft zo een unieke betonnen robuuste salontafel, perfect in een industriële stijl met veel glas, leer, metaal en baksteen in strakke vormen.

Waarom een robuuste salontafel bij Woodindustries?

Woodindustries is opgericht door Rob Woody Wood. Deze ervaren en creatieve meubelmaker met een passie voor mooi duurzaam hout haalt verantwoord gekapt hout van verschillende plekken op de wereld voor unieke en betaalbare stoere tafels, houtstrips, vloeren en meubels. Daarnaast gebruikt hij graag reclaimed hout, gebruikt hout dat een tweede leven krijgt. Dit kunnen oude wagondelen zijn, scheepshout, kasteelplanken of barnwood. Samen met u stelt hij de perfecte robuuste salontafel samen met hout en metaal dat u zelf uitkiest uit de loods bij de showroom in Groot-Ammers. Daarbij kijkt hij met u wat het beste in uw woonruimte past. Zo heeft u een unieke handgemaakte robuuste salontafel waar u graag naar kijkt en lang plezier van heeft. Komt u een keer langs in Groot-Ammers? U kunt daar ook inspiratie opdoen door voorbeelden in de showroom. Op de website staan ook foto’s van robuuste salontafels in verschillende stijlen.

Prijzen vanaf 149,-

U wilt een industriële salontafel bestellen?
Neem voor meer info of een prijsopgave contact op met Rob Woody Wood en mail naar info@woodindustries.nl

Scroll naar boven

Nu op uw web bestelling

10% Korting en gratis bezorging

Op al onze tafels in webshop!